Promijenite postavke za privatnost priče na Facebooku

Kopirajte link
Pomoć za iPad aplikacije
Pomoć za iPad aplikacije
Pomoć za Android aplikacije
Pomoć na računaru
Pomoć za aplikaciju Facebook Lite
Sve što dodate u svoju priču će se pojaviti na Facebooku i u Messengeru i bit će podijeljeno s istom publikom u obje aplikacije.
Uvijek možete odrediti s kim dijelite priču, a te postavke možete promijeniti u bilo kom trenutku.

Promjena postavki privatnosti za priče

  1. Dodajte fotografiju ili videozapis kako biste podijelili priču.
  2. Pored stavke Vaša priča u gornjem lijevom uglu kliknite Postavke i odaberite publiku:
    • Javna: Ako odaberete Javna, priča će biti vidljiva svim osobama u Messengeru ili na Facebooku.
    • Prijatelji: Ako odaberete Prijatelji, priča će biti vidljiva vašim prijateljima na Facebooku.
    • Prilagođeno: Ako odaberete Prilagođeno, priča će biti vidljiva samo osobama koje odaberete.

Sakrivanje priče od određenih osoba

  1. Otvorite Facebook aplikaciju za iOS ili Android.
  2. Postavljanje privatnosti priče na Prijatelji.
  3. Dodirnite Sakrij priču od.
  4. Dodirnite kako biste odabrali osobe od kojih biste željeli sakriti priču.
  5. Dodirnite Gotovo ili Nazad na vrhu, a zatim dodirnite Sačuvaj.
Ako ste neku osobu naveli na Spisku ograničenja, ona neće moći vidjeti vašu priču.
Napomena: Bilo kakve promjene koje izvršite u postavkama privatnosti priče će se primjenjivati na fotografije i videozapise koji su trenutno u vašoj priči, pored onih koje dodate u budućnosti. Te postavke možete promijeniti u bilo kom trenutku.

Da
Ne

Other ways to get help

Chat with Meta AI support assistant
Resolve issues, make changes and get support in real time